2024 yazı öğretmen ve öğretmen adayları için eğitimle geçecek!

2024 yazı öğretmen ve öğretmen adayları için eğitimle geçecek!

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak yaz ayı öğretmen ve öğretmen adayları için eğitimlerle geçecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in radikal bir kararla Mayıs ayı içerisinde iki farklı uygulama başlattı. Bu uygulamalar kapsamında farklı bazı eğitimlerin alınması gerekiyor. İşte bu yaz öğretmenleri ve öğretmen adaylarına bekleyen o eğitimler

Bakanlık yeni müfredatın taslağını resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Paylaşılan taslak metinde yer alan müfredat sadeleştirildi. Beceri odaklı ve derinleştirilmiş bir müfredat açığa çıkarıldı. Bu süreçte yeni müfredatın öğrencilere doğru şekilde aktarılabilmesi için öğretmenlerin eğitilmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili henüz detaylı bir açıklama yapmasa da bu yaz özel bir çalışma yapılacağının sinyalini verdi. Öğretmenler yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce kurulacak eğitim birimlerine giderek veya uzaktan eğitim sistemi ile yeni müfredata hazır hale getirilecek.

Öğretmenler için Bu Yaz Eğitimlerle Geçecek!

Öğretmen adaylarını da farklı bir yenilik bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geride bıraktığımız hafta Milli Eğitim Akademisi adı altında bir kurumun öğretmen adaylarını eğiteceğini duyurmuştu. Bu duyuru ile KPSS'yi kazanan öğretmenler artık ön bir eğitimden geçecek. Yaz aylarında konuyla ilgili ön bir hazırlığını yapılması ve sınavı kazanan öğretmen adaylarının bu süreci hazırlanması bekleniyor.