2024 Öğretmen ataması kontenjan açıklaması! En çok ihtiyaç duyulan branşlar…

2024 Öğretmen ataması kontenjan açıklaması! En çok ihtiyaç duyulan branşlar…

2024 öğretmen ataması ile ilgili her yeni gelişme yakından takip ediliyor. Son olarak Nisan ayında gerçekleşen kabine toplantısının ardından meraklı bekleyiş başladı. Öğretmen atama takvimi belli oldu mu? En çok ihtiyaç duyulan branşlar hangileri oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 öğretmen atamaları ile ilgili “bir miktar alım yapacağız” paylaşımını yapmasının ardından öğretmen adaylarında tedirginlik oluştu. Bir miktarın ne kadara denk geldiği tartışma konusu olurken Bakanlık tarafından hangi branşlara ne kadar öğretmen alınacak? merak edildi.

2024 atama sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan toplu bir rakam söyleyecek. Bu rakam Bakan Tekin tarafından değerlendirilerek her branşa farklı oranlarda dağıtılacak. Hangi eğitim branşına ne kadar atama sayısı verilir? sorusu gündemi meşgul ederken Bakan Tekin konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MEB’de En Çok İhtiyaç Duyulan Branşlar!

En fazla ihtiyaç olan bölümleri katıldığı bir program sırasında paylaşan Tekin, 130'a yakın branşın içinden iki tanesini köşeye ayırdı.

2024 öğretmen atamalarında kilit bölüm olarak görülen bu iki branş hakkında Bakan Tekin şu ifadeleri kullandı: “Bakanlığın atama yaptığı 130'a yakın branş bulunuyor. Genellikle aktif 70-80 alana atama yapılıyor. Öğretmen atamalarında ise en fazla ihtiyaç sınıf öğretmenliği ile özel öğretmenliği bölümlerinde bulunuyor.”

Kaynak:Haber Merkezi